RECEPT: Tzaziki
Dnes přinášíme snad nejtradičnější recept na osvěžující jogurtovou pochutinu pocházející z Řecka. V Řecku a Turecku se Tzaziki většinou podávají jako příloha, často také jako omáčka ke Gyrosu či Souvlaki, jinde se spíše servírují s chlebem jako samostatné jídlo. Vy ho můžete vyzkoušet jakkoliv budete mít chuť.
Ingredience
- 500 g pravého řeckého jogurtu
- 2 střední okurky
- 2 lžíce řeckého olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kopru
- sůl
- pepř
- citron či vinný ocet
Postup
- oloupejte a nastrouhejte okurku na jemno, vymačkejte ji
- v misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem
- přidejte rozdrcený česnek a lžičku konzervovaného nebo nasekaného kopru
- přidejte polévkovou lžíci vymačkané citronové šťávy či vinného octa
- přilejte olivový oleje
- opepřete a osolte
- dobře promíchejte