FETA

Tisk
Popis

Řecká klasika- FETA - nejznámější a historicky nejstarší řecký mléčný produkt. Vyrábí se z ovčího, kozího či kravského mléka. Zraje ve vacích z ovčí a koží kůže a uchovává se v dřevěných sudech se syrovátkou. Obsah tuku se pohybuje od 43 do 60%.  Objevuje se v různých variantách - tužší, pikantní nebo také s bylinkami. 

Feta je nepostradatelnou součástí řeckého salátu zvaného choriatiki salata - neboli vesnický salát. Výborná je také k vínu, lehce obohacená kořením, zakápnutá olivovým olejem. V některých oblastech Řecka se připravuje zapečená s rajčaty na grilu nebo v troubě. 

V České republice se často přidává do salátů nakrájená na kostičky, oblíbená je také marinovaná v kvalitním olivovém oleji s různými bylinkami. 

 

Prodává se na váhu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto paticka