Doba sklizně přichází obvykle začátkem listopadu, stolní olivy jsou většinou sklizeny před úplným uzráním, olivy z naší nabídky se sklízí RUČNĚ, aby se zamezilo jejich potlučení a poničení. V tomto stádiu jsou ale nepoživatelné, protože obsahují hořký fenolický komposit oleurepin - proto se musí nasolovat a naložit do nálevu z vinného octa, kde se nechají kvasit 6-12 měsíců. Někteří z našich dodavatelů také olivy máčí na 10 dní do moře.

Kvasinky přemění cukry v olivách na kyselinu mléčnou, která sníží jejich hořkost a na druhou stranu přidá jejich charakteristickou chuť a změkčí slupku oliv. Nakonec se olivy naloží - dle chuti - s bylinkami, chilly, oreganem nebo se ručně plní mandlemi, papričkami, ančovičkami... OLIVY jsou bohatým zdrojem vitamínu K, A D a E, nenasycených mastných kyselin, antioxidantů, železa,vápníku,draslíku a hořčíku. Posilují imunitu, srdce, chrání žlázy, omlazují, podporují hubnutí...A NAVÍC - SKVĚLE CHUTNAJÍ!!! V kuchyni mají široké použití - jako tapas, do salátů, na pizzu, do těstovin, k masu, na pesta, do omáček...

Strana 1 z 2
Výsledky 1 - 24 z 35

Olivy

Strana 1 z 2

foto paticka